SLA 3D printing, Formlabs | 5 min Leestijd

Alles over stereolithografie (SLA) 3D-printen

Dennie Rijk
19-07-22

De vooruitgang op het gebied van 3D-printen blijft de manier veranderen waarop bedrijven prototyping en productie benaderen. Naarmate de technologie toegankelijker en betaalbaarder wordt en de hardware en materialen worden aangepast aan de marktkansen en -eisen, integreren steeds meer ontwerpers, ingenieurs en anderen 3D-printing in de workflows van alle ontwikkelingstrajecten. In alle sectoren helpt 3D-printen professionals om uitbestedingskosten te verlagen, sneller te innoveren, productieprocessen te optimaliseren en zelfs geheel nieuwe bedrijfsmodellen te ontsluiten.

Download nu onze nieuwste white paper!

Een uitgebreide gids voor professionele gebruikers.

Download nu

Vooral het 3D-printen met behulp van stereolithografie (SLA) heeft ingrijpende veranderingen ondergaan. Van oudsher waren SLA-machines monolithisch en kostenverhogend, en vereisten ze geschoolde technici en kostbare servicecontracten. Vandaag de dag produceren kleine desktopprinters prints van industriële kwaliteit tegen aanzienlijk betaalbaardere prijzen en met een ongeëvenaarde veelzijdigheid.

SLA 3D-printen is enorm populair geworden vanwege de mogelijkheid om zeer nauwkeurige, isotrope, waterdichte onderdelen te produceren in een reeks van geavanceerde materialen met fijne kenmerken en een gladde oppervlakteafwerking. Layertec geeft – in samenwerking met Formlabs - de aanzet tot de volgende fase in de evolutie van de technologie met een nieuwe aanpak: Low Force Stereolithografie (LFS) 3D-printen.

In onze nieuwste white paper kom je meer te weten over hoe stereolithografie-printtechnologieën werken en waarom duizenden professionals dit proces vandaag gebruiken, samen met een overzicht van het basis SLA 3D-print-ecosysteem en de workflow.

Download onze nieuwste white paper nu en ontdek alle mogelijkheden. 

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Ook interessant voor u