Desktop Metal, Klantcase | 5 min Leestijd

De meerwaarde van Additive Manufacturing in het onderwijs

Dennie Rijk
07-09-21
In deze blog vertellen we het verhaal van PFT IDPro, een technologisch platform voor innovatie en ontwikkeling uit Frankrijk.
 

PFT IDPro is ontstaan op de middelbare school Lycée Polyvalent Aragon Picasso en heeft als doel zowel studenten als docenten advanced manufacturing skills te laten ontwikkelen. Ze werken nauw samen met lokale bedrijven. Samen onderzoeken zij hoe nieuwe technologieën - zoals Additive Manufacturing - kunnen helpen bij de ontwikkeling van mechatronische producten en systemen. 

Wat is de uitdaging van het PFT IDPro?

Het PFT IDPro houdt zich voornamelijk bezig met mechatronica. Dat is een tak van engineering die de disciplines elektrotechniek, werktuigbouwkunde, robotica en telecommunicatie combineert. 

Dankzij mechatronica bestaat er een breed scala aan producten en technologieën, van pacemakers tot ‘slimme’ apparaten zoals deurbelcamera’s en robotstofzuigers. Door de stijgende populariteit van mechatronische producten, staan veel bedrijven te popelen om deze tak van engineering te verkennen. Hiervoor heeft IDPro de expertise in huis. 

Het delen van deze expertise is niet zonder uitdagingen. Omdat IDPro verbonden is aan een school, is hun eerste missie studenten te helpen vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben op de werkvloer. Daarnaast wil IDPro aan bedrijven technische begeleiding én een breed scala aan zelf ontworpen onderdelen bieden om mechatronische systemen te ontwikkelen.

IDPro gaat met het Desktop Metal Studio System beide uitdagingen aan.

Hoe helpt het Desktop Metal Studio System?

Door te investeren in een Studio System is IDPro er zeker van dat studenten hands-on ervaring opdoen met de beste 3D-print technologie. Die ervaring kunnen ze toepassen op de werkvloer. Zo helpt het systeem met de eerste missie. 

Ook voor de tweede missie is het Studio System zeer relevant: de zakelijke partners van IDPro kunnen binnen een paar dagen functionele onderdelen voor traditionele productie printen, in plaats van weken - of zelfs maanden!

Het Studio System print onderdelen tegen aanzienlijk lagere kosten dan de andere laserprinters die IDPro heeft. Ook zijn er minder logistieke uitdagingen, zoals het omgaan met potentieel gevaarlijk metaalpoeder. De combinatie van lage kosten en gebruiksgemak zorgt voor een nieuwe productie-omgeving, waarin je veel onderdelen kan printen én testen.

In plaats van één of twee prototypes te maken om je product te testen, print IDPro nu snel meerdere iteraties en verschillende onderdelen met een net iets andere functie of ontwerp. Werkt iets niet? Dan pas je het ontwerp in no-time aan en test je het opnieuw, tot het design precies aan je behoeften voldoet. 

Waarom Desktop Metal?

Er zijn verschillende factoren die meespeelden in de beslissing van IDPro om te investeren in het Studio System van Desktop Metal.

Uiteraard helpt het systeem met één van de missies van IDPro, namelijk studenten op verschillende manieren leren werken met geavanceerde productietechnologieën, maar de veiligheid van het systeem was ook een bepalende factor. 

Omdat het Studio System niet met losse metaalpoeders of lasers werkt, is de printer ‘kantoorvriendelijk’. Dit elimineert de nood aan speciale voorzieningen of beschermmiddelen. De veiligheid en het gemak maken van het Desktop Metal Studio System een ideale 3D printer voor schoolomgevingen.

Met deze printer kunnen studenten snel hands-on leren metalen onderdelen produceren. IDPro heeft de onderstaande drie voorbeelden gegeven.

Past 3D printen bij jouw onderwijs?

We geven graag vrijblijvend advies

Contact opnemen

Voorbeeld 1: 3D geprinte tandwielen

01-09-2021 IDPRO Desktop Metal GearsTandwielen zijn een van de meest voorkomende mechanische componenten. Met tandwielen koppel je twee roterende componenten. Er zijn duizenden verschillende soorten tandwielen. Zelfs met al die soorten, blijven er situaties die om een op maat gemaakt tandwiel of model vragen. 

Custom tandwielen zijn met traditionele productiemethoden lastig te produceren in een laag volume, omdat het veel geavanceerde bewerkingsmethodes vereist. Het Desktop Metal Studio System maakt het printen van deze tandwielen eenvoudig: ze worden laag voor laag geprint tot het ideale model.

Met de metaalprinter kan IDPro direct unieke functionaliteiten in het tandwiel aanbrengen. Bij traditionele productie zouden die apart geproduceerd en gelast moeten worden aan een standaard (ingekocht) tandwiel. De twee bovenstaande tandwielen - eentje met 14 tanden en eentje met 48 - werden ontwikkeld in een samenwerking met de start-up Paint Up, tijdens de ontwikkeling van een nieuw product. 

Voorbeeld 2: op maat gemaakte hefboom

01-09-2021 IDPRO Desktop Metal Lever ArmDeze hefboom is een vervangend onderdeel dat wordt gebruikt in een alarmsysteem. Traditioneel wordt deze hefboom met gieten gemaakt, alvorens te worden bewerkt. Omdat het gereedschap voor dit onderdeel niet langer beschikbaar was, moest er gekeken worden naar andere productie-opties.

Het creëren van nieuwe tooling is duur en tijdrovend, dus de studenten van IDPro onderzochten of 3D printen niet handiger was. Om een idee te geven: voor productie van het onderdeel via de normale tooling methodes, zou een zeer bekwame operator nodig zijn voor het maken van een CAM-programmering. Ook moet er tijd worden gerekend om alles in te stellen.

Om de hefboom met de metaalprinter te printen, hoefden de leerlingen enkel het ontwerp van het onderdeel te uploaden naar de printer en op ‘print’ te drukken. In minder dan drie uur was het onderdeel klaar om te sinteren! 

Met het Studio System werd het onderdeel aanzienlijk goedkoper geproduceerd. En de doorlooptijd was veel korter dan bij traditionele productiebenaderingen. 

Voorbeeld 3: 3D geprinte versnellingspook

01-09-2021 IDPRO Desktop Metal Gear ShifterDeze versnellingspook werd ontworpen door IDPro-studenten voor het Écurie Piston Sport Auto (EPSA) raceteam. Dit team bestaat voornamelijk uit studenten van de opleiding Ecole Centrale de Lyon, die ieder jaar een prototype van een voertuig ontwerpen. Het team werkt hiervoor samen met verschillende partners om onderdelen te fabriceren.

Door de versnellingspook te printen, creëerden de studenten cut-outs die onmogelijk zijn met andere productiemethoden. Zo verminderden zij het gewicht van de versnellingspook, een essentieel voordeel voor raceteams.

Razendsnel produceren zonder de noodzaak van dure gereedschappen zorgt dat deze versnellingspook wellicht ooit in een echte auto als eerste over de finish racet. 

Geïnteresseerd in het Desktop Metal Studio System?

Neem dan contact met ons op. We zijn volledig gecertificeerd door Desktop Metal en hebben jaren ervaring met 3D printers. We vertellen je graag hoe het Studio System jouw werkzaamheden makkelijker kan maken. 

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Ook interessant voor u