Formlabs | 5 min Leestijd

Hoe kies ik het juiste materiaal voor mijn Formlabs 3D printer?

Dennie Rijk
30-03-18

Met de introductie van de nieuwe Engineering Resins Grey Pro en Rigid is het materiaal portfolio van Formlabs Resins onlangs opnieuw uitgebreid. Naast de diverse Standard Resins voor prototypes en Dental Resins voor tandheelkundige toepassingen, biedt Layertec ook Formlabs Engineering Resins: de ideale resins voor functionele prototypes en eindonderdelen. Maar wanneer gebruik je wel resin? Met deze blog helpen we je de geschikte resins voor jouw Formlabs 3D printer te kiezen.

Engineering-Resins-Grey-Pro 

Alle Engineering Resins op een rij

Flexible Resin

Simuleert 80A durometer rubber. Geschikt voor applicaties die een hoge weerstand tegen impact vereisen, ideaal voor ergonomische soft-touch toepassingen

Tough Resin

Simuleert ABS-kunststof. Geschikt voor toepassingen die veel kracht en mechanische stress moeten doorstaan. Uitermate geschikt voor functionele prototypes van assemblages, snap-fits en scharnieren.

High Temp Resin

Heeft een HDT van 289°C @0.45MPa. Geschikt voor statische toepassingen die hoge temperaturen moeten weerstaan, zoals spuitgietprocessen, vacuümmatrijzen, vulkanisatie en elektronica behuizingen.

Durable Resin

Geschikt voor prototypes die uiteindelijk gemaakt worden uit PP (polyprop) of HDPE (high density polyethylene). Vooral ideaal wanneer een hoge rek, vervormingsweerstand en/of slagvastheid vereist zijn.

Rigid Resin

Versterkt met glas voor een zeer hoge stijfheid en een gepolijste afwerking. Zeer goed bestand tegen vervorming over langere tijd. Uitermate geschikt voor het printen van dunne wanden en details. Niet geschikt voor onderdelen die buigzaam dienen te zijn.

Grey Pro Resin

Zeer goed bestand tegen vervorming over langere tijd. Veelzijdig materiaal. Geschikt voor conceptmodellering, functionele prototyping en onderdelen die bedoeld zijn voor herhaald gebruik. 

Engineering-resins-rigid

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Laagdiktes per Resin

De technische eigenschappen van de verschillende Resins zorgen dat mogelijk sommige laagdiktes worden beperkt. Hieronder vind je een overzicht van de laagdiktes per Resin.

Schermafbeelding 2018-03-30 om 16.24.28

 

Resin-tank-LT-Nieuwsbrief

Welke Resin Tank is voor jou geschikt?

Bekijk de onderstaande tabel om meer te weten te komen over de compatibiliteit van de Resin Tank voor verschillende Formlabs Resins. Van sommige Resins, zoals Dental SG Resin, Dental LT Clear en High Temp Resin, is bekend dat de tanks sneller slijten. Voor deze materialen is de beste keuze de Resin Tank LT (lange termijn) voor het beste resultaat en een langere levensduur van de tank.

Schermafbeelding 2018-03-30 om 16.30.15

Vragen?

Twijfel je over de juiste Resin voor jouw specifieke toepassing? Neem dan gerust contact met ons op!

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Wellicht ook interessant