3D metaalprinten, Desktop Metal | 5 min Leestijd

Samenstellingen zonder assembleren

Dennie Rijk
15-06-21

Samenstellingen van onderdelen verminderen tot een paar of zelfs één onderdeel. Het is mogelijk met 3D metaalprinten in combinatie met Design for Additive Manufacturing (DfAM). Ingenieurs en ontwerpers kunnen dankzij deze werkwijze ingenieuze onderdelen ontwerpen die met produceren op de ‘gewone’, conventionele manier te duur zijn of veel te veel tijd kosten. Denk aan diverse typen schroeven, scharnieren, aanspuitnozzles, kettingen en tandwielen.

Je heb met 3D printen gewoon veel meer vormvrijheid, mits je natuurlijk ontwerpt met DfAM. Daarnaast zijn er minder of geen tijdrovende assemblagestappen nodig en vaak zijn er geen zwakke plekken meer in een onderdeel.

En omdat de 3D geprinte onderdelen helemaal zijn ontworpen op basis van hun specifieke toepassing presteren dit soort geconsolideerde samenstellingen vaak beter dan hun conventionele tegenhangers. Het kan zelfs leiden tot een lager brandstofgebruik, langer mee gaan van het onderdeel en dus minder onderhoud.

Andere voordelen van het consolideren van meerdere onderdelen zijn geld besparen omdat je minder afval hebt, het maken van lichtgewicht onderdelen omdat je geen schroeven en andere bevestigingsmiddelen meer nodig hebt. Verder profiteer je van een vereenvoudigde stuklijst (BOM) en montageprocedures.

Kortom, assemblage-consolidatie kan de efficiëntie van je productie aanzienlijk verhogen.

Voorbeelden van assemblage-consolidatie

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden waarbij gebruik is gemaakt van de combinatie DfAM en 3D metaalprinten met een printoplossing van Desktop Metal. Stuk voor stuk blinken ze uit in assemblage-consolidatie.

Rolschroef

Deze rolschroef maakt deel uit van een lineaire actuator die wordt gebruikt om stuurkleppen in een stoomkrachtcentrale te openen en te sluiten.

RolschroefTraditioneel maak je dit onderdeel door de draden op een draaibank te snijden. Een lastig en tijdrovend karwei. Vervolgens moet je de tandwielen ook nog aan beide uiteinden van de schroef monteren met stelschroeven en lijm.

Door dit onderdeel te 3D printen kan de rolschroef worden geconsolideerd tot een enkel onderdeel. Dat is een veel snellere en goedkopere productiemethode.

Met behulp van het Studio System™ van Desktop Metal worden eerst prototypes gemaakt voor functioneel testen. Daarna kun je grotere volumes produceren met het Shop System™ van Desktop Metal.

Advies nodig?

We denken graag met je mee!

Contact opnemen

Connector

Dit is een vloeistofconnector die wordt gebruikt bij chemische processen.

ConnectorHet onderdeel heeft een complexe geometrie en een intern kanaal. Hierdoor is het niet mogelijk om met traditionele productietechnieken van dit onderdeel een geheel te maken.

Echter, het 3D printen van dit onderdeel als één geheel is wel eenvoudig. Het resultaat is een connector die beter presteert dan wanneer hij op de oude manier zou zijn vervaardigd. Bovendien vallen de productiekosten veel lager uit en is de doorlooptijd van de productie korter. 

Tandwiel voor krukas

Dit tandwiel verbindt de krukas met de generator en waterpomp in een motor.

Krukas webVoor het vervaardigen van dit onderdeel met behulp van traditionele methoden heb je het productieproces gieten nodig. Hierna moet je snijden om de tandwieltanden te maken.

Met behulp van het Studio System van Desktop Metal kan je dit onderdeel in slechts enkele dagen produceren. Hierdoor kunnen prototypes veel sneller worden getest voordat ze in massaproductie gaan.

Vond je dit artikel interessant?

Krijg de nieuwste blogs direct in je mailbox door je hieronder in te schrijven.
Je geeft toestemming aan Layertec om je ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je van de gevraagde informatie te voorzien.

Dennie Rijk
Dennie volgt alle ontwikkelingen op gebied van 3D printen op de voet. Hij is de ideale gesprekspartner voor bedrijven die zich oriënteren op 3D printen en vertelt met veel enthousiasme over mogelijke toepassingen.

Ook interessant voor u