Tot in de kleinste details ontwerpen en 3D printen met DfAM

Wist je dat je met Design for Additive Manufacturing (DfAM) en 3D printen de fijnste details kunt toevoegen aan metalen onderdelen? Het is echt de nieuwste en handigste manier. Sterker nog, het is gewoon niet mogelijk of ontzettend prijzig met behulp van traditionele productiemethoden.

Het bewerken van zeer kleine onderdelen is bijvoorbeeld ontzettend lastig; onder meer omdat deze onderdelen de neiging hebben om te bewegen, tenzij ze worden ondersteund tijdens het snijden. Hiervoor moet je vaak weer gespecialiseerde ondersteunende onderdelen maken. Dat is duur en tijdrovend. Om die reden worden er vaak geen fijne details toegevoegd aan het ontwerp. 

In deze blog laten we zien hoe bedrijven met DfAM én 3D printen met de printoplossingen van Desktop Metal zeer complexe en uiterst fijne details kunnen toevoegen aan hun ontwerpen. Zonder ondersteuning van het model tijdens het productieproces!

 

Voorbeelden van onderdelen met fijne details

O-ring end-effector

Deze kleine end-effector wordt gebruikt om een O-ring op een hydraulische fitting te installeren. Omdat er maar een klein aantal van deze end-effectoren nodig waren, was Studio System™ van Desktop Metal de beste keuze om ze te produceren. Kleine, gedetailleerde onderdelen zoals deze vereisen doorgaans dure CNC bewerkingen. Daarnaast heb je te maken met langere doorlooptijden, omdat er ook complexe ondersteunende onderdelen moeten worden gemaakt.

O-ring end-effectorDankzij de hoge resolutie printkop (van 250 μm) van de Studio System, kunnen fabrikanten kleine onderdelen printen met fijne details, die anders niet of nauwelijks te maken zijn.