Ultimaker S3 - de nieuwste aanwinst binnen de S-line 3D printers

Er wordt vaak gezegd: "Groter is beter", maar met de nieuwe Ultimaker S3 is dat niet zo. De nieuwe Ultimaker S3 maakt het mogelijk om met een kleine footprint hoogwaardige composieten te printen tegen een kleine investering.

De krachtige printer zit boordevol met nieuwe Ultimaker-technologieën en is enorm gebruiksvriendelijk. Het resultaat? Het is de meest kosteneffectieve manier voor bedrijven om aan in-house 3D-printen te beginnen of uit te breiden.

 

Betrouwbaarheid

Om opgenomen te worden in de S-lijn 3D printers, had de Ultimaker S3 veel waar te maken. Zijn grote broer, de Ultimaker S5, is nog geen 2 jaar oud maar heeft al meerdere prijzen gewonnen en wordt dagelijks gebruikt door duizenden ingenieurs en ontwerpers over de hele wereld - voor het creëren van functionele prototypes, productiehulpmiddelen en onderdelen voor eindgebruik. Als internationale organisaties een turn-key 3D-printervaring nodig hebben met bijna onbeperkte materiaalkeuze, kiezen ze voor de Ultimaker S5.

Maar wat als je bedrijf geen wereldberoemd merk is met een bijpassend R&D-budget? Wat als je werkplek alleen ruimte heeft voor een kleine 3D printer? Of wat als dit de eerste keer is dat je 3D printen overweegt en je een robuuste machine nodig hebt die gemakkelijk te gebruiken is? Dan is de Ultimaker S3 iets voor jou.

Ultimaker heeft de beste functionaliteiten van de Ultimaker S5 gebruikt en gecombineerd in een kleinere, goedkopere printer. De Ultimaker S3 heeft een printkop met twee extruders (verwisselbare printcores) en print dezelfde hoogwaardige composieten en kunststoffen, met eenzelfde betrouwbaarheid en gebruiksgemak als de S5 - alleen met een kleiner bouwvolume (230 x 190 x 200 mm).

Bekijk alle specificaties van de Ultimaker S3